top of page

Over ons

IMG_3898 2_edited.jpg

Jolien Smit

Jolien werkt sinds 2017 met kinderen en is in 2020 officieel afgestudeerd als kinderfysiotherapeut MSc aan de Hogeschool van Utrecht. Jolien werkt sinds 2015 bij Plexxus als algemeen fysiotherapeut en longfysiotherapeut maar richt zich op dit moment voornamelijk op kinderen. Wel past zij haar kennis over longfysiotherapie toe bij kinderen met diverse longaandoeningen.

Naast haar werk als kinderfysiotherapeut bij Plexxus werkt zij ook twee dagen per week in het Leids Universitair Medisch Centrum. Hier doet zij veel ervaring op met specialistische problematiek, onder andere met orthopedische aandoeningen, ademhalingsproblematiek, stamceltransplantatie en longaandoeningen bij kinderen. De afwisseling in werksetting maakt het werken als kinderfysiotherapeut voor Jolien leuk en uitdagend.

In haar vrije tijd is Jolien veel op het sportveld te vinden. Naast dat zij actief is op het voetbalveld, speelt ze tennis en gaat ze graag meerdere keren per jaar op skivakantie. Ze brengt haar sportiviteit dan ook graag over op de kinderen die zij behandeld. Daarnaast speelt Jolien ook gitaar en probeert dit tussen het sporten door regelmatig te doen.

Jolien werkt op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag bij Plexxus. U kunt op deze dagen bij haar terecht voor een afspraak voor uw kind. U kunt natuurlijk ook altijd eerst even bellen als u twijfelt of de klachten van uw kind passen bij het werk van de kinderfysiotherapeut. 

Werkervaring

Juni 2015 - heden

Juli 2020 - heden 

September 2021 - Januari 2022

Januari 2022 - Heden

Algemeen en longfysiotherapeut bij Plexxus Fysiotherapie.

Kinderfysiotherapeut MSc bij Plexxus Fysiotherapie.

Klinisch en poliklinisch kinderfysiotherapeut bij het Juliana Kinderziekenhuis te Den Haag.

Klinisch en poliklinisch kinderfysiotherapeut bij het Leids Universitair Medisch Centrum.

bottom of page